Toiletten schoonmaken is leuk!

21 april 2021

Royal Cleaning zorgt dat toiletten schoonmaken leuk en makkelijk wordt, wij geven je dé tips!

Toiletten schoonmaken vind je waarschijnlijk niet het allerleukste onderdeel van jouw werk als schoonmaakmedewerker of gewoon als één van jouw huishoudelijke taken. Helaas moet het toch echt gebeuren, dat toilet moet schoon zijn.

Wij geven je 5 tips om een toilet zo snel en goed mogelijk schoon te krijgen. 

1. Het is beter om niet altijd chloor te gebruiken

Het toilet schrobben met chloor is niet altijd nodig. Chloor doodt wel alle bacteriën, maar maakt niet meteen schoon. Een goede toiletreiniger of sanitair reiniger is vaak een beter alternatief. Het is beter voor jouw gezondheid en voor het milieu.  

Mocht je toch alle bacteriën willen doden, omdat er bijvoorbeeld iemand in jouw omgeving besmet is met het COVID-19 virus, dan is schoonmaken met chloor wel een goed idee.  

Heb je veel last van kalkaanslag in je toilet? Gebruik dan schoonmaakazijn. Hierdoor zal de kalkaanslag goed oplossen.

2. Vouw je schoonmaakdoek in vlakken

Als je een doek in vlakken vouwt, kun je in principe het hele toilet schoonmaken met één doek. Voor elk onderdeel wat je schoonmaakt gebruik je een schoon vlak. Als je bent vergeten welke vlakken je al hebt gehad, pak dan een schone doek. Zo voorkom je de kans dat je het vuil uit de pot aan het verspreiden bent over plekken waar je later met handen of andere lichaamsdelen mee in aanraking komt. 

3. Contactoppervlakken schoonmaken

Vaak wordt tijdens het schoonmaken van een toilet de voor de hand liggende contactoppervlakken vergeten. Hiermee bedoelen we de deurhendels, lichtknopjes, het deurslot, maar ook de kraan en de doortrekknop. Alles wat kan worden aangeraakt door de toiletgebruikers dus.  

4. Toiletborstel reinigen

Het is niet nodig om je toiletborstel elke maand te vervangen. Als je het toilet hebt geschrobd met een product (sanitair reiniger), laat de borstel dan even in het midden van het toilet staan, zo kan de toiletborstel weken en wordt deze weer schoon. Als je doorspoelt, spoel de borstel dan ook meteen mee, dan spoel je de borstel direct schoon.  

5. Werk in de juiste volgorde

Bij het schoonmaken is het belangrijk om een bepaalde volgorde aan te houden. Werk van hoog naar laag en van minder vuil naar meer vuil. Je begint met de wanden rondom het toilet, daarna de spoelbak, dan de deksel van het toilet, vervolgens de bril en als laatste de toiletpot zelf. Zo voorkom je dat je het vuil alleen maar aan het verspreiden bent. 

Heb jij al zin om jouw toilet te poetsen? Blijf ons volgen voor meer tips en tricks via onze website en onze Social Media kanalen! 

Andere tips

5 hygiëne tips voor scholen.

14 mei 2021

Kinderen tussen de 1 en 15 jaar oud kennen een hoog ziekteverzuim (CBS, 2019). De voornaamste reden hiervan zijn onhygiënische zeepvoorzieningen, het gebruik van katoenen handdoeken en/of onvoldoende voorlichting van hygiëne bij kinderen.

Lees verder

5 makkelijke tips voor het bestrijden van spinnen in huis

04 juni 2021

Ken je dat? Lig je in bed, loopt er een spin over het plafond. Toch maar je bed uit om hem op te zuigen. Wij geven 5 makkelijke tips voor het bestrijden van spinnen.

Lees verder

Kauwgom verwijderen doe je zo!

25 juni 2021

Plakkerige kauwgom verwijderen is niet leuk. Zonder juiste aanpak en middelen lukt het vaak ook niet goed. Wij hebben een paar tips voor je.

Lees verder

Social media

Volg ons op Social Media voor actuele informatie.

Contact

Vragen? Of wil je graag een offerte ontvangen? Neem gerust contact met ons op!

Deze site gebruikt cookies

Accepteren