5 hygiëne tips voor scholen.

14 mei 2021

Kinderen tussen de 1 en 15 jaar oud kennen een hoog ziekteverzuim (CBS, 2019). De voornaamste reden hiervan zijn onhygiënische zeepvoorzieningen, het gebruik van katoenen handdoeken en/of onvoldoende voorlichting van hygiëne bij kinderen.

Volgens Tork, productleverancier en ambassadeur voor hygiëne en veiligheid op scholen, bestaan er een aantal eenvoudige maatregelen voor de ruimtes in een school, die ervoor zorgen dat er een vermindering van de kans is op bacteriële verspreiding van griep en verkoudheid:

  1. Vervang de hete luchtdroger en/of katoenen handdoeken voor papieren handdoekjes.

  2. Zorg ervoor dat de zeep op bereikbare hoogte zit voor de kinderen.

  3. Zorg voor gesloten systemen van bijvoorbeeld de zeep in de toiletruimtes.

  4. Ventileer de ruimtes en lokalen goed.

  5. Zorg dat het speelgoed, vooral het speelgoed dat kinderen in hun mond steken, goed schoon wordt gemaakt.

Uit het onderzoek komt ook naar voren, dat ouders de hoge normen en hygiëne zelfs belangrijker vinden dan goede manieren of hard studeren. Maar liefst 90% van de ondervraagde ouders vinden het dan ook een must dat kinderen hun handen wassen voor en na het eten, na een toiletbezoek of na een schooldag. Na het hoesten of niezen wordt het handen wassen vaak overgeslagen.

Het is belangrijk dat je kinderen leert hoe gemakkelijk en snel bacteriën, die ziektes veroorzaken, zich verspreiden. Een handige tip om dit goed te laten zien is met de nevel van een plantenspuit om aan te tonen hoe een nies de bacteriën verspreidt. Nog een handige tip is talkpoeder. Strooi dit op de handjes van de kinderen en laat ze handen schudden met elkaar, zolang het poeder zichtbaar blijft, blijft de verspreiding van de besmettingen actief.

Andere tips

Toiletten schoonmaken is leuk!

21 april 2021

Royal Cleaning zorgt dat toiletten schoonmaken leuk en makkelijk wordt, wij geven je dé tips!

Lees verder

5 makkelijke tips voor het bestrijden van spinnen in huis

04 juni 2021

Ken je dat? Lig je in bed, loopt er een spin over het plafond. Toch maar je bed uit om hem op te zuigen. Wij geven 5 makkelijke tips voor het bestrijden van spinnen.

Lees verder

Kauwgom verwijderen doe je zo!

25 juni 2021

Plakkerige kauwgom verwijderen is niet leuk. Zonder juiste aanpak en middelen lukt het vaak ook niet goed. Wij hebben een paar tips voor je.

Lees verder

Social media

Volg ons op Social Media voor actuele informatie.

Contact

Vragen? Of wil je graag een offerte ontvangen? Neem gerust contact met ons op!

Deze site gebruikt cookies

Accepteren