5 makkelijke tips voor het bestrijden van spinnen in huis

04 juni 2021

Ken je dat? Lig je in bed, loopt er een spin over het plafond. Toch maar je bed uit om hem op te zuigen, sok in de stang, want stel je voor dat de spin eruit kruipt. Slapen gaat hem anders niet worden. Dit is de tijdelijke oplossing. Hoe bestrijd je spinnen en hoe maak je korte metten met de spinnen rag?

Tip 1 Let als je aan het schoonmaken bent altijd op spinnenwebben. Het beste is het web direct te verwijderen zodra je het ziet. Zo voorkom je namelijk een spinnenplaag.

Tip 2 De beste manier om spinnenwebben weg te halen is met de stofzuiger of met de kruimeldief. Kijk ook goed onder je meubels, bijvoorbeeld onder de kast, daar vinden spinnen het erg fijn.

Sommige plekken zijn lastig te bereiken met een stofzuiger. Gebruik voor deze plekken een plumeau met een lange stok. Als je die niet hebt, maak dan een oude sok met een elastiekje vast aan een stok.

Voor plafonds en muren die grof zijn gestukt kun je het beste een verfroller gebruiken met duct tape. Wikkel de duct tape om de roller met de plakkende kant naar buiten. Rol hiermee over het plafond of de grof gestukte muur om zo de spinnen rag te verwijderen.

Tip 3 Spinnen maken vaak webben in de hoekjes van ramen of ze gaan tussen een hor en het raam zitten. Als je deze spinnenwebben kwijt wilt, spuit dan water op het raam en de hor. Maak het raam en de hor altijd grondig schoon, en verwijder daarbij alle restjes van het spinnenweb. Ook tussen de kozijnen en de hor in.

Tip 4 Controleer moeilijk te bereiken plekjes van je huis extra op spinnenwebben en eitjes. Bekijk alle hoekjes en kieren in je huis. Kijk goed of er geen spinnenwebben zitten. De beste manier om een spinnenplaag te voorkomen is door ze te vangen voordat ze zich kunnen voortplanten.

Tip 5 Spinnen hebben een hekel aan azijn en gaan vrijwel direct dood als ze ermee in aanraking komen. Zet daarom op sommige plekken waar je veel last hebt van spinnen een schaaltje of bakje met azijn neer.

 

Blijf je overlast van spinnen houden? Dan is het tijd om ze te verdelgen. Dit kan met insecticidespray. Het roeit de spinnen direct uit en binnen de kortste keren heb je er geen last meer van. Heb je extreem veel last van spinnen? Dan kan je Royal Cleaning inhuren om de spinnenplaag te bestrijden. Wij hebben de professionals die het spinnenprobleem voor je kunnen oplossen!  

Andere tips

Toiletten schoonmaken is leuk!

21 april 2021

Royal Cleaning zorgt dat toiletten schoonmaken leuk en makkelijk wordt, wij geven je dé tips!

Lees verder

5 hygiëne tips voor scholen.

14 mei 2021

Kinderen tussen de 1 en 15 jaar oud kennen een hoog ziekteverzuim (CBS, 2019). De voornaamste reden hiervan zijn onhygiënische zeepvoorzieningen, het gebruik van katoenen handdoeken en/of onvoldoende voorlichting van hygiëne bij kinderen.

Lees verder

Kauwgom verwijderen doe je zo!

25 juni 2021

Plakkerige kauwgom verwijderen is niet leuk. Zonder juiste aanpak en middelen lukt het vaak ook niet goed. Wij hebben een paar tips voor je.

Lees verder

Social media

Volg ons op Social Media voor actuele informatie.

Contact

Vragen? Of wil je graag een offerte ontvangen? Neem gerust contact met ons op!

Deze site gebruikt cookies

Accepteren