Clean Desk!

13 juli 2021

Wat is een Clean Desk Policy?

Eigenlijk is dit heel simpel: er ligt zo min mogelijk op je bureau als je (niet) aan het werk bent.

Je kent het wel, notitieblokken, brieven, contracten, alles ligt overal. Maar bij een Clean Desk Policy heb je dit dus allemaal netjes opgeborgen. Dit zorgt voor orde en structuur. Alleen de spullen die je nodig hebt tijdens je werk, zoals je laptop, je telefoon e.d. liggen op je bureau.

Veel bedrijven kennen dit beleid. Dit beleid draagt bij aan een professionele uitstraling van een bedrijf. Tevens geeft het de mogelijkheid voor een flexibele indeling van de werkplekken.

Mocht jouw bureau tijdens werk wel vol liggen met pennen, notitieboekjes, brieven en contracten, zorg er dan voor dat dit aan het einde van de dag allemaal netjes en georganiseerd is opgeruimd. Zo start je de volgende dag weer fris en vol goede moed!

Een Clean Desk is voor een schoonmaakbedrijf ook erg prettig. Zo kunnen ze een groot oppervlakte schoonmaken en kunnen ze sneller hun werk doen. Het is juridisch zelfs niet toegestaan dat een schoonmaker documenten van een bedrijf aanraakt. Als het bureau vol ligt met papieren, kan er niet goed schoongemaakt worden.

Het bureau bevat wel vijf keer meer bacteriën dan een toiletbril(!). Dan is het fijn dat dit door de schoonmaker goed kan worden schoongemaakt. Tussendoor kun je het bureau regelmatig afnemen met desinfecterende doekjes. Op deze manier hou je het bureau goed schoon en krijgen bacteriën geen kans om te overleven.

Een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd!

Andere blogs

Desinfectie hand en contactpunten

15 februari 2021

Met de komst van het coronavirus in ons land nemen ook de hygiënevoorschriften en adviezen toe.

Lees verder

ONDERZOEK: 95% VAN THUISWERKPLEKKEN IS VIES

08 april 2021

Uit recent onderzoek blijkt dat de thuiswerkplek een bron van bacteriën is.

Lees verder

Bouwoplevering, verbouwing, renovatie? Wij regelen het!

28 mei 2021

Ook voor de schoonmaak na het verbouwen van uw huis of bedrijfspand is Royal Cleaning de betrouwbare schoonmaakpartner voor deze klus.

Lees verder

Social media

Volg ons op Social Media voor actuele informatie.

Contact

Vragen? Of wil je graag een offerte ontvangen? Neem gerust contact met ons op!

Deze site gebruikt cookies

Accepteren