Desinfectie hand en contactpunten

15 februari 2021

Met de komst van het coronavirus in ons land nemen ook de hygiënevoorschriften en adviezen toe.

De persoonlijke hygiënemaatregelen in acht nemen is belangrijk, maar er is meer dat u kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan deurklinken ontsmetten! Wist u dat u de deurklink vaker aanraakt dan de afstandsbediening van de tv? En aangezien u vaak niet de enige bent die met de deurkruk in contact komt, is goede hygiëne van groot belang in de strijd tegen corona.

De deurkruk als indirecte handdruk

Gebruiken meerdere mensen dezelfde deurkruk, dan wordt het voorwerp een indirecte handdruk waar ieder iets van zijn eigen resten op achterlaat. Goede hygiëne is daarom essentieel. Met name wanneer u in een woning of pand verblijft waar thuisquarantaine geldt voor één of meerdere huisgenoten dan moet u regelmatig desinfecteren.

Hoe reinig ik mijn deurklinken?

Als u zich bedenkt dat u een deurkruk vaker vast heeft dan de afstandsbediening van een tv, is reinigen dus heel belangrijk. Bij de meeste finishes (zoals RVS, messing of gecoat materiaal) is het aan te raden om de deurklink regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Gebruik water en een sopje van bijvoorbeeld groene zeep, maar wring de doek eert uit vóór u het deurbeslag schoonmaakt. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen, want hier is het materiaal niet geschikt voor.

In de strijd tegen het coronavirus heeft met name het ontsmetten met alcohol zin. Dat dit belangrijk is, blijkt uit diverse onderzoeken. Corona kan namelijk lange tijd overleven op onder andere RVS en plastic. Uitkomsten verschillen van een overlevingsduur van 6/7 uur tot zelfs drie dagen, dit toont de urgentie van het ontsmetten van deurbeslag! 

Andere blogs

ONDERZOEK: 95% VAN THUISWERKPLEKKEN IS VIES

08 april 2021

Uit recent onderzoek blijkt dat de thuiswerkplek een bron van bacteriën is.

Lees verder

Bouwoplevering, verbouwing, renovatie? Wij regelen het!

28 mei 2021

Ook voor de schoonmaak na het verbouwen van uw huis of bedrijfspand is Royal Cleaning de betrouwbare schoonmaakpartner voor deze klus.

Lees verder

Vakbekwame medewerkers

11 juni 2021

Royal Cleaning biedt haar medewerkers regelmatig opleidingen aan zodat haar medewerkers op de hoogte blijven van nieuwe schoonmaakontwikkelingen en schoonmaaktechnieken.

Lees verder

Social media

Volg ons op Social Media voor actuele informatie.

Contact

Vragen? Of wil je graag een offerte ontvangen? Neem gerust contact met ons op!

Deze site gebruikt cookies

Accepteren