ONDERZOEK: 95% VAN THUISWERKPLEKKEN IS VIES

08 april 2021

Uit recent onderzoek blijkt dat de thuiswerkplek een bron van bacteriën is. Dit heeft het Arnhemse bedrijf THP Clean Professionals geconstateerd. Zij controleerden op bijna 2000 thuiswerkplekken de hygiëne.

Het gaat meestal om een ophoping van koffievlekken, huidvetten en etensresten. Een voedingsbodem voor bacteriën. De vervuiling van de thuiswerkplek zorgt voor een grotere kans op verspreiding van bacteriën en virussen.

Wat is het gevaar van een vieze thuiswerkplek?

Dagelijks vermenigvuldigt 19 tot 31 procent van de bacteriën, virussen en schimmels op een laptop en/of telefoon. Thuiswerkers raken gemiddeld 669 keer per dag de spatiebalktoets aan en telefoons worden gemiddeld meer dan 2 uur per dag intensief gebruikt.

95% van de toetsenborden is vervuild, 56% blijkt zelfs zeer ernstig vervuild te zijn. Een muis of toetsenbord bevat gemiddeld 400 keer meer bacteriën dan een toiletbril. Bij een toetsenbord gaat het om 33.000 bacteriën per vierkante centimeter.

‘Het uitkloppen van de laptop, het meenemen van een telefoon naar een openbaar toilet of een dagje werken op kantoor zorgt voor verspreiding van deze bacteriën en virussen binnen organisaties’, aldus Gerke de Vries, expert specialistische kantoorreiniging. ‘Het regelmatig schoonmaken van de thuiswerkplek voorkomt deze snelle vermenigvuldiging.’

Thuiswerken in tijden van corona

In deze coronacrisis is een vieze thuiswerkplek gevaarlijk. Uit eerder onderzoek blijkt dat het coronavirus wel 28 dagen besmettelijk kan blijven op een beeldscherm. Handen wassen na het aanraken van werkplekapparatuur is dus belangrijk, maar ook het schoonmaken ervan.

Bron: THP

Andere blogs

Desinfectie hand en contactpunten

15 februari 2021

Met de komst van het coronavirus in ons land nemen ook de hygiënevoorschriften en adviezen toe.

Lees verder

Bouwoplevering, verbouwing, renovatie? Wij regelen het!

28 mei 2021

Ook voor de schoonmaak na het verbouwen van uw huis of bedrijfspand is Royal Cleaning de betrouwbare schoonmaakpartner voor deze klus.

Lees verder

Vakbekwame medewerkers

11 juni 2021

Royal Cleaning biedt haar medewerkers regelmatig opleidingen aan zodat haar medewerkers op de hoogte blijven van nieuwe schoonmaakontwikkelingen en schoonmaaktechnieken.

Lees verder

Social media

Volg ons op Social Media voor actuele informatie.

Contact

Vragen? Of wil je graag een offerte ontvangen? Neem gerust contact met ons op!

Deze site gebruikt cookies

Accepteren