Vaccinatie voor schoonmaakpersoneel werkzaam in de zorg

21 mei 2021

Tot en met zondag 9 mei zijn in Nederland naar schatting ruim 6,4 miljoen vaccinaties toegediend. Daarvan zijn er bijna 5 miljoen eerste vaccinaties en ruim 1,4 miljoen tweede vaccinaties. Maar wanneer worden wij, als schoonmaakpersoneel in de zorg eigenlijk gevaccineerd?

Schoonmakend Nederland heeft de oproep gedaan om ook het schoonmaakpersoneel in de zorg niet te vergeten bij het geven van voorrang bij het toedienen van het coronavaccin.

Binnen de schoonmaakbranche zijn er voldoende mensen die niet tot risicogroepen behoren of werken en kunnen wachten op een vaccin, maar schoonmakers die in zorginstellingen bij oudere mensen over de vloer komen zouden prioriteit moeten krijgen.

Deze prioriteit is gegeven aan een aantal medewerkers. Op het moment zijn de meeste van onze medewerkers die werkzaam zijn in zorginstellingen of ziekenhuizen al voor de 2e keer gevaccineerd. Uiteraard is het vaccineren vrijwillig, maar toch heeft (bijna) iedereen het vaccin gehaald.

Het geeft de medewerker over het algemeen een fijn gevoel omdat zij de oudere- of zieke mensen niet kunnen besmetten of zelf besmet kunnen raken. Wel blijft er nog enige onzekerheid over de lange termijn gevolgen van het vaccin. Hier komen we gezamenlijk vanzelf achter, maar voor nu dragen wij bij aan het opbouwen van de groepsimmuniteit.

#samenstaanwesterk

Ander nieuws

SAMENWERKING ROYAL CLEANING EN DE GROENE AFSLAG

24 februari 2021

Een goed alternatief voor het ontslag van horecamedewerkers is om medewerkers tijdelijk aan zorginstellingen of andere branches die personeelstekorten ervaren uit te lenen.

Lees verder

NEN Certificaat

27 februari 2021

Door slijtage, beschadiging of veroudering kan de kwaliteit en veiligheid van elektrische apparaten achteruitgaan. Hierdoor kunnen onveilige situaties ontstaan bij personen en hun omgeving. Een kabelbreuk kan leiden tot een stroomstoot of zelf in erge gevallen tot brand. 

Lees verder

Royal Cleaning introduceert haar eigen glasreiniger

11 maart 2021

Schoonmaken is zeer persoonlijk, daarom werkt Royal Cleaning met haar eigen glasreiniger.

Lees verder

Social media

Volg ons op Social Media voor actuele informatie.

Contact

Vragen? Of wil je graag een offerte ontvangen? Neem gerust contact met ons op!

Deze site gebruikt cookies

Accepteren