Waarom een gezonde leefomgeving zo belangrijk is

13 oktober 2023

1. Vitamine G(roen)

Genoeg groen in je leefomgeving heeft verschillende positieve effecten op je gezondheid. Je gaat vaker naar buiten, het is goed voor de ontwikkeling van kinderen (want buitenspelen!) en het vermindert stress. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen die in een groene omgeving wonen minder vaak de huisarts bezoeken! Weinig groen in de buurt? Kijk dan goed naar de mogelijkheden voor regelmatige uitstapjes en wandelingen in de natuur.

2. Hup in beweging

Een gezonde leefomgeving nodigt uit tot bewegen: bijvoorbeeld doordat er goede wandel- en fietspaden, parken en speelveldjes in de buurt zijn. Genoeg beweging kan problemen zoals overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten voorkomen. Zo draagt een prettige leefomgeving direct bij aan je algehele gezondheid. Tip: wees creatief. Pak de trap of parkeer een stukje verderop, je kunt van alles gebruiken om genoeg te bewegen. Vaak zit het hem al in de kleine keuzes.

3. Hapje frisse lucht

Even een raam open kunnen zetten, zonder problemen buiten kunnen wandelen en leven zonder geuroverlast: goede luchtkwaliteit is heel belangrijk voor ons welzijn. Vooral in steden of aan drukke wegen kan er sprake zijn van luchtverontreiniging. Voldoende planten en bomen in de omgeving doen de luchtkwaliteit veel goeds. Nog een reden dus, waarom groen zo belangrijk is! Maar ook binnenshuis helpen planten bij het verbeteren van de luchtkwaliteit. De lepelplant is bijvoorbeeld een plant die dit goed doet. Maar vraag ook eens in je lokale tuincentra na welke planten luchtzuiverend zijn.

4. Even helemaal niks

Om gezond te blijven is het belangrijk dat je je kunt ontspannen in je eigen leefomgeving. Wanneer dit niet kan, bijvoorbeeld door geluidsoverlast, druk verkeer of andere overmatige prikkels, dan krijgen je lichaam en geest niet voldoende rust. Het is daarom belangrijk dat je de mogelijkheid hebt je terug te trekken op een stille en rustige plek, waar je alleen kunt zijn wanneer je daar behoefte aan hebt.

 

Andere blogs

Desinfectie hand en contactpunten

15 februari 2021

Met de komst van het coronavirus in ons land nemen ook de hygiënevoorschriften en adviezen toe.

Lees verder

ONDERZOEK: 95% VAN THUISWERKPLEKKEN IS VIES

08 april 2021

Uit recent onderzoek blijkt dat de thuiswerkplek een bron van bacteriën is.

Lees verder

Bouwoplevering, verbouwing, renovatie? Wij regelen het!

28 mei 2021

Ook voor de schoonmaak na het verbouwen van uw huis of bedrijfspand is Royal Cleaning de betrouwbare schoonmaakpartner voor deze klus.

Lees verder

Social media

Volg ons op Social Media voor actuele informatie.

Contact

Vragen? Of wil je graag een offerte ontvangen? Neem gerust contact met ons op!

Deze site gebruikt cookies

Accepteren